NOVI PAZAR – Nakon što se plafon iznad jedne učionice u vrtiću Naše dete kod autobuske stanice u Novom Pazaru obrušio u noći izmedju četvrtka i petka, ova i još dve oštećene učionice u narednom periodu biće renovirane.

“Obišla sam objekat odmah i obavestila sve potrebne institucije koje su preduzele mere iz svoje nadleznosti. U najkraćem mogućem roku će biti sanirana šteta. Radovi na sanaciji počeli su danas. Grad je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u završnoj fazi za odobravanje sredstava od Svetske banke za izgradnju novog objekta na mestu gde se nalazi objekat “Nase dete”. Projekat je urađen i kapacitet radnih soba je povećan”. – izjavila je za Indeks Online direktorka PU Mladost Sabina Hoćanin.

Prilikom oštećenja prostorija nije bilo povređenih, jer se incident dogodio tokom noći.

“Kao sto ste i upoznati, tokom noći došlo je do obrusavanja dela plafona u objektu ,,Naše Dete’’. Najbitnije je da je radna soba bila prazna i da niko nije povredjen. Decu koja su trebala da borave u toj radnoj sobi rasporedili smo u bezbedne radne sobe. Bezbednost dece i radnika je na prvom mestu”. – dodala je Hoćanin.

Od ponedeljka, 10.06.2019. godine roditelji će decu moći da dovode iz 3 grupe u objekat “Mladost” gde će biti i vaspitači te dece dok se kompletno ne sanira šteta.


E.Ć.