NOVI PAZAR – Na svojoj redovnoj proširenoj sednici održanoj 26.06.2019 godine, na kojoj su prisustvovali i glavni imami, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, nakon temeljitog razmatranja, jednoglasno je usvojio Izveštaj o ramazanskim aktivnostima, te konstatovao da su sve predviđene aktivnosti uspešno realizovane, naročito intenzivni obilazak terena, prikupljanje zekata i sedaktu-l-fitra, realizacija ramazanskog programa na medijima te organizacija iftara koji su na području Islamske zajednice upriličeni za 78.200 postača.

Mešihat se zahvalio svim akterima ramazanskih aktivnosti koji su doprinijeli njihovoj uspešnosti, uz posebnu zahvalu pripadnicima Islamske zajednice na punom poverenju, što pokazuje i akcija zekata i sadekatul-fitra čiji su rezultati za oko 19% uvećani u odnosu na prethodnu rekordnu godinu.

Na sednici je raspisan i redovni konkurs za direktora Medrese Gazi Isa-beg. Takođe, verifikovana su tri nova uvakufljenja zemljišta ukupne površine oko 80 ari, kao i dva nova hafiza koji su položili hifz pred Komisijom Mešihata.s

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here