NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara završili su kao drugoplasirani tmi u Košarkaškoj ligi Srbije i time izborili plasamn u ABA 2 ligu, koja će startovati polovinom septembra. Kako saznajemo, Uprava kluba je u petak, 28.06.2019. godine poslala prijavu ABA ligi, jer je rok za prijavu isticao 30. juna tekuće godine.

“Juče smo poslali prijavu na adresu ABA lige. Trenutno smo u fazi sastavljanja finansijske konstrukcije za sledeću sezonu. Već iduće nedelje očekujemo razgovore sa Oliverom Popovićem o produžetku saradnje” – izjavio je za indeksonline.rs sportski direktor OKK Novi Pazar Džemil Imamović.

Najuspešniju sezonu OKK Novi Pazar imao je upravo ove godine. Pored plasmana u ABA 2 ligu, košarkaši Novog Pazara su izborili plasman u Superligu Srbije, osvojili drugi stepen Kupa Srbije i plasman na završnicu Kupa Radivoja Koraća. OKK Novi Pazar je ove sezone bio i najposećeniji tim u Srbiji. Bivši reprezentativac Srbije i najkorisniji igrač Novog Pazara, Nemanja Krstić osvojio je titulu za najboljeg strelca Superlige Srbije.

Na pojedinim portalima danas se pojavila vest da OKK Novi Pazar odustaje od ABA 2 lige zbog teške finansijske situacije.

“Takvi navodi su apsolutno netačni. Novi Pazar će naredne sezone imati konkurentnu ekipu. Mišljenja sam da su ti navodi imali za cilj da otežaju Upravi posao oko novih ugovora i podignu tenzije u samom klubu” – potvrdio nam je Imamović.

Za plasman u ABA 1 ligu pazarcima će biti potrebno da osvoje ABA 2 ligu ili kao drugoplasirani kroz baraž izbore još jedan istorijski uspeh za klub.


E.Ćorović