NOVI PAZAR – Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esad Džudžo podneo je danas neopozivu ostavku na mesto većnika u tom organu, saznaje radio Sto plus.Džudžo je u pisanoj ostavci nosiocima lista “Samoopredeljenje” i “Vakat je”, Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu, naveo da ostavku podnosi u cilju “očuvanja svega što je postignuto u proteklom periodu i sprečavanju daljih podela unutar BNV i bošnjačkog naroda”.

“Apelujem na sve većnike i pozivam sve većničke liste, političke partije i druge organizacije koje se zalažu za prava Bošnjaka, na jedinstvo u cilju rešenja položaja bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, za šta sam kao predsednik BNV ponudio i adekvatan i ostvariv model”, navodi se u ostavci u koju je radio Sto plus imao uvid.

On je dodao da je u proteklih nekoliko decenija svu svoju energiju, ljubav i znanje posvetio poboljšanju položaja Bošnjaka na svim prostorima na kojim žive i rešavanju statusa Sandžaka.

“Ostajem na usluzi BNV, Stranci demokratske akcije Sandžaka i svom bošnjačkom narodu za sve vrste i oblike delovanja kojim mogu doprineti u daljem ostvarivanju tih plemenitih ciljeva”, navodi se u Džudžovoj ostavci.

Pre nedelju dana izborna lista “Samoopredeljenje” tražila je od Džudža “da podnese hitnu i neopozivu ostavku” i vrati mandat većnika toj listi u “najkraćem mogućem vremenskom roku”, nakon čega je Džudžo na Fejsbuku napisao da to “neće učiniti”.

Džudžo je potom zakazao sednicu BNV za danas u 17 časova, na kojoj je, kako je bilo najavljeno, trebalo da “budu rešene dileme, koje su poslednjih dana prisutne u javnosti”.

Beta