BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se u sredu, 19. juna u Parizu sa premijerom Francuske Eduarom Filipom, saopštio je danas njen kabinet.

Brnabićeva će tokom dvodnevne posete Francuskoj u sredu i četvrtak imati niz susreta sa francuskim zvaničnicima, medju kojima je i sastanak sa predsednikom Senata Žerarom Laršeom.

Premijerka Srbije će u Parizu posetiti i francusko udruženje poslodavaca MEDEF, a planiran je i obilazak medjunarodnog avio-kosmičkog salona “Pariz Er Šou 2019”.

Premijerka će posetiti i Kulturni centar Srbije u Parizu u kojem se trenutno nalazi postavka izložbe “Sava Šumanović i tajna pod kupolom” Galerije Matice srpske, otvorene u maju povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Francuske.

Brnabićeva će u posetu Francuskoj doputovati iz Velike Britanije, gde će u Londonu 17. i 18. juna učestvovati na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija regiona Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU, dodaje se u saopštenju.

Beta