Peking – Reprezentacija Srbije do 19 godina utakmicom protiv Kine startuje na Svetskom prvenstvu u košarci na Kritu (29. jun – 7. jul).

Selektor Aleksandar Bućan izabrao je 12 igrača koji će braniti boje Srbije na ovom velikom takmičenju, a to su kapiten Dalibor Ilić, Filip Petrušev, Marko Pecarski, Toma Vasiljević, Lazar Grbović, Luka Cerovina, Altin Islamović, Aleksa Ćubić, Zoran Paunović, Uroš Trifunović, Ognjen Mićović i Pavle Kuzmanović.

U stručnom štabu selektora Aleksandra Bućana su pomoćni treneri Žarko Milaković, Bojan Salatić i Tomislav Tomović, kondicioni trener Miloš Cvetanović i fizioterapeut Aljoša Ljubičić.

Naša reprezentacija takmičiće se u grupi D sa reprezentacijama Kine, Portorika i Francuske. Prvi meč na SP Srbija igra protiv vršnjaka iz Kine 29. juna, sledi duel sa Portorikom dan kasnije, pa 2. jula sa Francuzima.

Sistem takmičenja je takav da sve ekipe iz grupa idu u osminu finala, samo se prema plasmanu utvrđuje sa koje pozicije. Naša grupa D ukršta sa grupom C u osmini finala, i to D1-C4, D2-C3, D3-C2, D4-C1…

Kss/Foto :fb