Naslovna Sport Fudbal Rodrigova vrednost raste brže od vrednosti ostalih fudbalskih top talenata

Rodrigova vrednost raste brže od vrednosti ostalih fudbalskih top talenata

Madrid – Vrednost budućeg napadača Real Madrida Rodrigo Goesa podignuta je za 300 odsto 2019. godine, što ga je učinilo igračem kojem najbrže raste vrednost na tržištu.

Nakon što je prošle godine potpisao za Madriđane, Brazilac će se ovog leta preseliti u Real Madrid, a Zinedine Zidane će proceniti njegove mogućnosti uoči sledeće sezone.

Prema Transfermarktu, on i Nikolo Zaniolo predvodili su listu najperspektivnijih igrača sa najvećim povećanjem njihove vrednosti ove godine.

Lista 5 najperspektivnijih:

1. Rodrigo Goes (18 god, Santos) Trenutna vrednost: 40m eura

Porast od januara: 30 miliona evra, 300 procenata

Mnogi su bili iznenađeni kada ga je Real Madrid kupio sa 17 godina za 45m eura, ali je Rodrigo postigao devet i asistirao za još tri gola u 45 utakmica ove sezone u Santosu.

2. Nikolo Zaniolo (19 god, Roma) Trenutna vrednost: 40m eura

Porast od januara: 30 miliona evra, 300 procenata

Devetnaestogodišnjak je već debitovao sa italijanskom reprezentacijom i jedan je od najvećih talenata u Seriji A. U 31 utakmici sa Romom on je ostvario dva gola i dodao dve asistencije, izgradio se u jednog od ključnih igrača Rome.

3. Brahim Diaz (19 godina, Real Madrid)

Sadašnja vrednost: 17m eura

Porast od januara: 12m eura, 240 posto

Real Madrid ga je potpisao iz Mančester Sitija u januaru za 17 miliona evra, jer bi njegov ugovor sa Sitijevcima došao do kraja narednog juna i igrač nije bio spreman da ga obnovi .

4. Pedrinjo (20 godina, Korintijans) Sadašnja vrijednost: 15m eura

Porast od januara: 10m eura, 200 posto Korintijansov vezni igrač je privukao interesovanje Real Valjadolida i postao jedan od najperspektivnijih igrača u brazilskom fudbalu.

5. Žoao Feliks (19 godina, Benfika) Trenutna vrednost: 35m eura Porast od januara: 23 miliona evra, 191 procenat

Portugalski čudo je već pozvan od selektora Fernando Santosa. Učestvovao je u 35 utakmica, postigao je 12 golova i asistirao za šest ove sezone.

Indeksonline /Foto :fb

Exit mobile version