Naslovna Društvo RTV Novi Pazar i TV Hayat realizuju zajednički bajramski program

RTV Novi Pazar i TV Hayat realizuju zajednički bajramski program

NOVI PAZAR – Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, ramazanski Bajram počinje 4. Juna, 2019.godine, nakon Bajram namaza.

Radio televija Novi Pazar i tv Hajat iz BiH, sa Bajram namazom počinju realizaciju zajedničkog bajramskog programa, rekao je direktor i glavni i odgovorni urednik Rtv Novi Pazar, Denis Mavrić.

,,Rtv Novi Pazar kao lider u okruženju i ovog ramazana pomera granice, region i dijaspora aktivno su učestvovali u kreiranju naših sadržaja, a sva merenja gledanosti pokazuju da smo ispunili našu misiju. Tako će biti i sa Bajramom. Realizacija zajedničkog programa sa tv Hajat je tradicija, a novi sadržaji koji očekuju gledaoce, biće glavni razlozi da i taj mubarek dan provedu sa nama,, istakao je direktor Radio televize Novi Pazar, Denis Mavrić.

Blagdanske emisije ne trpe improvizacije, a zahtevaju totalnu predanost i kolektivno stvranje, to je oproban recept, rekao je urednik RTV Novi Pazar, Galib Gicić.

,,Za dobru bajramsku baklavu potrebni su kvalitetni sastojci, rutina i umeće, a za dobar program kreativni novinari sa iskustvom, jaka tehnička podrška i dobra koordinacija, a mi smo sve to uvezali. Laska nam što opet Bajram radimo sa tv Hayat, jer to neštno govori,, kazao je urednik Rtv Novi Pazar Galib Gicić.

Umreženi program televizije Novi Pazar i televizije Hajat, počinje u utorak, 4,maja, sa ezanom Bajram namaza.

Exit mobile version