KRALJEVO – Na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije biće doneta odluka o proglašenju elementarne nepogode na području Kraljeva, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Predrag Terzić.

On je istakao da Vlada Srbije i sva ministarstva hoće da pomognu stanovnicima Kraljeva koji su pogođeni poplavama, i dodao da će u selu Sirča, u kome je usled nepogoda urušen most, biti postavljen pontonski most.

“Najvažnije je da posle saniranja osnovnih infrastrukturnih problema počnemo rekonstrukciju puteva, izgradnju novih mostova i uspemo da pomognemo svim građanima koji su ugroženi”, rekao je za Tanjug Terzić, koji je zajedno s državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojanom Stevićem obišao poplavljeno područje u Sirči.

Terzić je naveo i da je most u Leševu spasen od urušavanja.

Gradonačelnik Kraljeva je istakao da gradski vodovod funkiconiše besprekorno i da je voda za piće hemijski i bakteriološki ispravna.

“U selima u kojima nemamo dokaz o ispravnosti vode za piće, šaljemo cisterne”, rekao je Terzić i dodao da su u većim selima cisterne postavljene 24 sata, dok manja sela obilaze naizmenično.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević je rekao da Vlada Srbije i ministarstva stoje na raspolaganju ne samo rukovodstvu grada Kraljeva već i drugim mestima koje su zadesile poplave.

“Potrudićemo se da u što kraćem roku saniramo posledice i da se sve vrati u normalno stanje”, rekao je Stević i podsetio da je u Kraljevu oko 16 mostova i 20 putnih pravaca u prekidu ili su urušeni usled poplava.

Tanjug