Naslovna PLANETA Bivši premijer Izraela tvrdi da je prekinuo veze sa seksualnim prestupnikom Epstinom

Bivši premijer Izraela tvrdi da je prekinuo veze sa seksualnim prestupnikom Epstinom

JERUSALIM – Bivši premijer Izraela Ehud Barak tvrdi da je prekinuo sve veze sa Džefrijem Epstinom, američkim milijarderom koji je nedavno ponovo uhapšen pošto je već služio zatvorsku kaznu zbog seksualnih prestupa.

Barak je sinoć na konferenciji za novinare označio užasnim ono što je Epstin učinio, preneo je AP.

Bivši izraelski lider koji se vratio u politiku u junu u nameri da smeni premijera Izraela Benjmina Netnjahua primio je u poslednjoj deceniji oko dva miliona dolara za istraživanje od Fondacije Veksner u čijoj je upravi Epstin. Epstin je takodje investirao u start -ap kompaniju koju je osnovao Barak.

Obraćajući se kasnije sinoć svojim pristalicama povodom pokretanja izborne kampanje svoje nove Demokratske partije Izrael Barak se osvrnuo na članak u Dejli Mejlu u kojem se tvrdi da je on ušao u Epstinov dom 2016. godine u isto vreme kada su tamo možda bile mlade žene.

Barak je zapretio da će tužiti taj britanski list, a članak u njemu označio je rezultatom “zatrovane atmosfere” koju, kako je rekao, Netanjahu stvara u poslednje dve decenije.

“Preko 20 godina svako ko je stao protiv Netanjahua je provlačen kroz blato i pretvoren u izdajnika”, rekao je Barak upirući prst na premijera za širenje laži.

Taj bivši načelnik izraelskog Generalštaba i ministar odbrane je podsetio na huškanje protiv bivšeg premijera Izraela Jicaka Rabina sa “Netanjahuovim blagoslovom dok mu život nije oduzet sa tri hica”.

“Ti hici su posledica huškanja i provlačenja kroz blato koje se primenjuje protiv svakoga ko stane protiv Netanjahua” rekao je Barak, najavivši da će zbog takvih napada i kleveta biti još odlučniji da povratkom u politiku zbaci Netanjahua.

Netanjahuova konzervativna partija Likud već nedeljama nastoji da Barakove veze s američkim finansijerom Epstinom iskoristi protiv njega, a Barak pominje Netanjahuove odnose sa seksualnim prestupnicima u Izraelu, poput savetnika Natana Ešela koji je priznao da je tajno stavljao kamere ispod suknji koleginica.

Barak je pomenuo i zamenika ministra zdravlja Jakova Licmana dok se policija priprema da preporuči podizanje optužnice protiv njega jer je koristio svoj položaj da pomogne osumnjičenim i optuženim pedofilima. On je takodje Netanjahuovog sina označio ženskarošem i huškačem.

Netanjahuov sin je Baraku odgovorio na Tviteru nazvavši ga neuspelim premijerom i pijanicom netačno navodeći da je Barak priznao da je dovodio bezbednosno osoblje koju plaća javnost u Epstinov dom.

Likud je tražio da Barak objasni šta je radio kod Epstina i sa novcem koji je primio od fondacije s njim povezane.

Beta

Exit mobile version