Naslovna srbija Beograd Djordjević: Može se povećati minimalna cena rada, ali da se ne optereti...

Djordjević: Može se povećati minimalna cena rada, ali da se ne optereti privreda

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da cena rada za narednu godinu može da bude povećana, ali da treba voditi računa da bude u interesu radnika i poslodavaca.

“Ima prostora za povećanje minimalne cene rada, ali treba voditi računa da se privreda ne optereti”, rekao je Djordjević na predstavljanju rezultata rada njegovog ministarstva u prvih šest meseci ove godine.

Dodao je da su razgovori o novoj ceni “minimalca” počeli na vreme i da je već obavio jedan razgovor sa ministrom finansija.

“Rešenja treba tražiti u interesu radnika i poslodavaca”, rekao je Djordjević odgovarajući na pitanje novinara da li će biti ispunjen zahtev reprezentativnih sindikata da minimalna cena rada bude povećana sa 27.280 dinara na oko 34.000 dinara.

Na pitanje zašto je dao ostavku savetnik za boračka pitanja Saša Dujović, ministar je rekao da ga je Dujović obavestio telefonom da iz ličnih razloga daje ostavku.

“Nisam se više interesaovao pošto je reč o ličnim razlozima”, rekao je Djordjević i dodao da je Dujović na to radno mesto bio postavljen na odredjeno vreme.

Beta

Exit mobile version