BEOGRAD – Najbolji teniser Srbije u juniorskom uzrastu Hamad Medjedović plasirao se danas u drugo kolo profesionalnog ITF turnira u Beogradu iz serije M15, koji se igra na šljakastim terenima Akademije Tipsarević za nagradi fond od 15 hiljada dolara.Posle sat i 46 minuta, petnaestogodišnji Novopazarac je u dva seta (6:2, 6:4) slavio protiv 21-godišnjeg Gorazda Srbljaka iz Severne Makedonije, krajem prošle godine 997. igrača na listi Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Medjedović je servirao sedam asova, a od deset prilika za brejk iskoristio je šest, dok je Srbljak imao jedan neodbranjiv seris i 43 odsto uspešnosti kod brejk lopti (3/7).

Njegov rival u sutrašnjem meču osmine finala biće pobednik duela izmedju dvojice srpskih tenisera, sedmog nosioca Marka Miladinovića i kvalifikanta Dušana Rajića.

Medjedović će u četvrtak nastupiti i u četvrtfinalu dubla, gde je zajedno sa Beogradjaninom Konstantinom Kirovskim dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Njih dvojica su u prvom kolu ;bili bolji od srpsko-bugarske kombinacije Boris Butulija i Gabrijel Donev sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 10:8).

Oni će igrati s pobednikom današnjeg meča izmedju trećih nosilaca Nermana Fatića (Bosna i Hercegovina) i Marka Tepavca (Srbija) i dobitnika specijalne pozivnice iz Srbije Mihaila Popovića i Dušana Rajića.

Beta