BEOGRAD – Emitovanje snimka razgovara bivših šefova diplomatija Srbije i Crne Gore Vuka Jeremića i Milana Roćena, analitičar Nebojša Krštić ocenio je danas kao obračun unutar srpske opozicije, odnosno Saveza za Srbiju.

On je rekao da Jeremić duguje javnosti objašnjenje oko iznajmljivanja 30 soba za zabavu na Svetom Stefanu, i objasnio da takvo ponašanje nije bilo manir u kabinetu tadašnjeg predsednika Borisa Tadića, u kome je on bio savetnik, i dodao kako bi istraživački novinari trebalo da o ovom događaju pitaju Jeremića.

Krštić smatra da ovo pitanje Jeremiću uopšte ne može da bude postavljeno “jer bi odbili sa vrata novinare koji bi bili spremni da ga postave”, i ocenio da je to diskriminacija novinara na koju novinarska udruženja ćute.

Prema njegovim rečima, problem u Srbiji je nedostatak kritičke javnosti, jer postoji samo “histerična gomila čija je tema samo histerija prema (predsedniku Aleksandru) Vučiću i koja ne vidi nikakav drugi problem”.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je u istoj emisji da snimak Jeremića pokazuje kakav je njegov odnos bio prema državi u kojoj je obavljao značajne državne funkcije i na čiji račun se “sprdao”.

On je ocenio da Jeremića apsolutno ne interesuje interes države, “nego samo da li može za sebe nešto da ostvari”, i dodao da emitovanje snimka govori o tome da unutar opozicije u Srbiji postoje ozbiljni sukobi između Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića.

Vesić je rekao da Ðilas s vlasnikom kablovskog operatera Draganom Šolakom ima medije i kompanije u Crnoj Gori, a da je snimak “deo borbe u opoziciji da ostane samo jedan”.

Tanjug