BEOGRAD – Zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno, saopšteno je danas iz KK Crvena zvezda.

Centar crveno-belih i reprezentacije Srbije nakon povreda zadobijenih juče u saobraćajnoj nesreći nadomak Banjaluke nalazi se u veštačkoj komi, a novi pregledi skenera glave i rendgena pluća pokazali da nema dodatnih komplikacija.

“KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno. Kuzmić se i dalje nalazi u šok sobi Urgentnog centra u Beogradu, ali su nakon početna 24 sata, prvi znaci ohrabrujući. O košarkašu Crvene zvezde, koji je i dalje u indukovanoj komi, od prijema u nedelju brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru i KK Crvena zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju”, navode sa Malog Kalemegdana.

Kako se ističe, u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima Kuzmić je ponovo detaljno pregledan od strane lekarskog tima, urađen mu je skener glave i rendgen pluća, koji su pokazali da nakon 24 časa nema dodatnih komplikacija u povredama glave, kao i da mu se postepeno vraća pluhcna funkcija.

“KK Crvena zvezda shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviće da izveštava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju sključivo koristeći klupska saopštenja”, navode crveno-beli.


Tanjug