BEOGRAD – Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) saopštila je danas da je dnevni list Srpski telegraf lažno optužio novinare tog portala da su pratili nevenčanu suprugu Predraga Malog, potkrepljujući svoju tvrdnju snimcima na kojima nije novinar KRIK-a.

U saopštenju KRIK-a se navodi da je Srpski telegraf otkriće KRIK-a o navodnim koruptivnim vezama brata ministra finansija Siniše Malog predstavio javnosti kao napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a taj tekst su preneli i portali B92, Kurir, Alo i Pink.

“U članku pod naslovom ‘Kako se realizuje plan za slom vlasti i predsednika Srbije: Vučića ruše i preko beba’ lažno se navodi da su novinari KRIK-a nevenčanu suprugu Predraga Malog ‘spopali nasred ulice i pratili je do ulaza u zgradu’. Tabloid je uz tekst objavio i snimke sigurnosnih kamera koji navodno prikazuju kako je novinar KRIK-a prati. Na snimcima, medjutim, nije novinar KRIK-a već nepoznata osoba koja nije deo naše redakcije”, naveo je KRIK.

KRIK je u ponedeljak objavio saznanje da Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, već nekoliko godina koristi automobil i stan kompanija koje dobijaju unosne državne poslove izgradnje, što su stručnjaci ocenili kao moguću trgovinu uticajem.

Taj portal je naveo da su se kampanji protiv KRIK-a pridružili i drugi poput Zorane Mihajlović, Gorana Vesića, Miroslava Lazanskog, Vojislava Šešelja, Nikole Nikodijevića, Miloša Vučevića, Dubravke Filipovski i Nina Brajovića.

KRIK je dodao da ta kampanja ugrožava njihovu bezbednost i da su već danas počele da stižu pretnje redakciji preko društvenih mreža.

Beta