PODGORICA – Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vodja “škaljaraskog klana”, saslušan je u u Beogradu po zamolnici Ministarstva pravde Crne Gore.

Vukotić je saslušan u okviru istraga u dva u predmeta u kojima je osumnjičen za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vodje “kavačkog klana” Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika tog klana.

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za podgoriški list Dan da je njen branjenik saslušan.

Ona je kazala da je Vukotić negirao krivicu i nadležnim organima pružio dokaze da u vreme pucnjava nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

“U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio niti je mogao biti na mjestu izvršenja tih krivičnih dela, pa da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih djela. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko od mjesta dogadjaja i odmah čim je javno prozvan u vezi s tim dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrdjuju njegov alibi. Na te okolnosti postoji i veliki broj svjedoka”, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Beta