PRIŠTINA – Kosovo je posvećeno postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će doneti mir i stabilnost čitavog regiona, izjavio je predsednik Kosova Hašim Tači u pismu predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu povodom 243 godine nezavisnosti te zemlje.

“U kritičnoj smo fazi ovog procesa. Dozvolite mi da naglasim da vaše vodjstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj. Bog blagoslovio SAD”, navodi se u pismu predsednika Kosova.

U čestitki, Tači je istakao da je na dan nezavisnosti SAD Kosovo ponosno jer ;deli zajedničke vrednosti i principe i viziju slobodnog sveta.”Ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade SAD što potvrdjuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva. Ove godine, Kosovo je obeležilo 20. godišnjicu ulaska NATO mirovnih trupa pod vodjstvom SAD kako bi nam donele slobodu i mir na Kosovu i u regionu. Uvek smo zahvalni na vašoj podršci u našim teškim vremenima i na vašoj podršci u obnovi naše zemlje i društva nakon tragedija i uništenja rata”, napisao je Tači u čestitki.

On je dodao da će Kosovo raditi sa SAD na jačanju mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu.

Beta