BUJANOVAC – Ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič razgovarao je danas u Bujanovcu i Preševu sa predstavnicima lokalnih samouprava i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafom o problemima sa kojima se suočavaju Albanci koji žive u tim opštinama, kao i o projektima u čijoj realizaciji Turska može da pomogne.Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa je turskom ambasadoru preneo probleme koji se odnose na ostvarivanje prava Albanaca, sa kojima se to telo suočava, a u čijem rešavanju Turska može da pomogne, preneli su lokalni mediji na albanskom jeziku.

Sa ambasadorom Turske u Preševu je razgovarao predsednik te opštine Šćiprim Arifi koji je zatražio i pomoć oko realizacije projekta izgradnje gradskog stadiona.

Tanžu Bilgič je u Preševu najavio da će Turska ubuduće biti više prisutna u toj opštini preko realizacije konkretnih projekata.

Ambasador Turske juče je boravio u Vranju, gde je nakon sastanka sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem takodje najavio veću prisutnost Turske na jugu Srbije, preko realizacije projekata koji se u slučaju te lokalne samouprave odnose na restauraciju nekoliko kulturno-istorijskih objekata.

Beta