TUTIN – EPS započeo izgradnju trafostanice vredne 2,5 miliona evra

TUTIN – Polaganjem kamena temeljca, u Tutinu je danas počela izgradnja nove trafostanice Elektroprivrede Srbije koja će u ovoj opštini rešiti probleme u snabdevanju električnom energijom postojećih potrošača i omogućiti priključenje novih kupaca i u tom gradu i u Novom Pazaru.

Kamen temeljac za trafo stanicu vrednu 2,5 miliona evra, položili su Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, Kenan Hot, predsednik opštine Tutin i Bojan Atlagić, v. d. direktora „EPS Distribucije“.

Nova trafostanica poboljšaće sigurnost i kvalitet isporučene energije i smanjiće tehničke gubitke u distribuciji.

Trafostanica 110/35/20 kV čija je snaga 31,5 MVA vredna 2,5 miliona evra za čiju izgadnju je posle sprovedene javne nabavke potpisan ugovor sa kraljevačkom “Elektromontažom” biće završena za godinu dana.

Nova trafostanica poboljšaće sigurnost i kvalitet isporučene energije i smanjiće tehničke gubitke u distribuciji.

Današnji dan je jedan od najbitnijih za budućnost Tutina jer smo položili kamen temeljac za izgradnju nove trafostanice koja rešava ne samo postojeće probleme Tutina kada je snabdevanje električnom energijom u pitanju, već trasira put za izgradnju novih objekata, kako stambenih tako i privrednih, za pretpostavljamo pola veka, rekao je v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

– Sa novom trafostanicom za Tutin biće obezbeđen 31,5 megavat snage a do sada je Tutin koristio 13 megavata snage, rekao je Grčić i dodao da će kada za godinu dana proradi nova trafostanica biti oslobođena i električna energija koja je do sada uzurpirana iz Novog Pazara da bi Tutin mogao da funkcioniše.