UŽIVO // Obraćanje predsednika Vučića povodom situacije na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD – Predsednik se obraćanje započeo izveštajem o razgovoru sa Eliotom Eneglom. On je naglasio da je Engel jedan od najvećih zagovornika nezavisnog Kosova, ali iako to Srbija nije da je razgovor protekao mirnim tokom. On je rekao da se nada da će Beograd i Priština nastaviti što pre sa dijalogom.

– Važno je da održavamo kontakt sa Engleom lično, koji je rekao da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne može da bude i prijatelj Srba – rekao je Vučić.

O SITUACIJI NA KIM

– Situacija je sve teža i veoma složena i kompleksna. Teškoće sa snabdevanjem su počele odmah uvođenjem taksi na robu iz Centralne Srbije – rekao je Vučić i istakao da je sa bilo kojom visinom takse nemoguće biti konkurentan.

– Srbija je pronalazila načine kako da snabdeva naše ljude na severu, ali su u tom periodu Albanci zaplenili 16 kamiona sa robom i svi vozači su privođeni i maltretirani. Na jedan kombi je pucano 11. jula u Leposaviću, i postavljaju se pitanja zašto to Priština radi, šta je konačni cilj Prištine i nekih sa zapada koji to podržavaju i šta je ono što mi možemo da uradimo – zapitao je on.

– Priština time želi da kaže da Srbi treba da zaborave na Srbiju i da će oni da im obezbede sve to isto, samo da ne bude iz Srbije. Juče su pokušali, dovođenjem kamiona, bez ikakvih pravila, da prodaju robu Srbima. I moram da kažem da sam ponosan na srpski narod koji je pokazaju jedinstvo jer su sve radnje bile zatvorene – istakao je Vučić.