BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa članom Predstavničkom doma kongresa SAD Eliotom Engelom razgovarao o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine i da je sagovorniku preneo da je to veoma značajno ne samo za dobre odnose Srba i Albanaca već i za stabilnost čitavog regiona.

“Nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvaranju uslova za nastavak dijaloga. Da li je to realno? Videćemo. Ali što pre nastavimo dijalog to će postojati mogućnost za smanjivanje tenzija”, rekao je Vučić.

Nakon susreta u Beogradu, Vučić je rekao da su pozicije različite po pitanju odnosa prema Kosovu i Metohiji i da je Engel bio jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova, ali da su, uprkos tome, imali korektan razgovor.

Vučić je rekao da je bilo reči i o slučaju braće Bitići i o NATO bombardovanju 1999. godine.

“Pričali smo, svako iz svog ugla, ali na civilizovan i pristojan način. Rekao je da to što je veliki prijatelj Albanaca ne znači da ne želi da ne bude i prijatelj Srba. Nadam se da ćemo to u budućnosti moći i da vidimo”, rekao je Vučić.

Beta