Istanbul – Kandidat opozicione Republikanske narodne partije Ekrem Imamolu (Imamoglu) pobedio je u izbornoj trci za gradonačelnika Istanbula kandidata Erdoganove AK partije.

Povodom imenovanja za gradonačelnika Istanbula, čestitku je uputio predsednik SPP Muamer Zukorlić.

“Poštovani gradonačelniče Imamoğlu, u svoje lično ime i ime Stranke pravde i pomirenja te Bošnjaka Sandžaka, upućujem Vam bratske i srdačne čestitke na briljantnoj overi pobede na proteklim izborima za gradonačelnika Istanbula.

Poverenje koje ste dobili od dominantnog broja Bošnjaka poreklom iz Sandžaka i Bosne dokazuje da Vaš izbor za gradonačelnika Istanbula nagovešćuje još intenzivniju brigu o našoj braći te osećaj za probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Istanbul, kao svetska metropola u kojoj se prožimaju kulture i civilizacije, uvek je znao da prepozna prave vredosti i ukaže poverenje onima koji su dostojni i sposobni da budu nosioci i pokretači promena, razvoja i kreiranja novih društvenih tokova, što u ovome trenutku toliko treba celome čovečanstvu.

Verujemo da ćete svoj mandat na poziciji gradonačelnika ove metropole usmeriti ka osnaživanju individualnih i kolektivnih prava svih građana i zajednica, te da će Bošnjaci Istanbula u Vama imati iskrenog prijatelja, podršku i oslonac za afirmaciju vlastitog identiteta, promociju kulturne baštine i integrisanje u kosmopolitski duh Istanbula.

U tom duhu, želim Vam puno uspeha u radu na opštu korist građana Istanbula kao i cele Turske, uz poruku da u nama Bošnjacima Sandžaka, Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate iskrene prijatelje spremne na saradnju na obostranu korist naših naroda” – poručio je uz selame Muamer Zukorlić.