NOVI PAZAR – Radnici JKP“ Vododvoda i kanalizacije“ rade na zameni vodovodne i kanalizacione mreže na mnogim lokacijama u gradu. U Sutjeskoj ulici, jednoj od tri aktivna gradilišta, intezivno se radi na izgradnji fekalne kanalizacije.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin ocenjuje da je ovogodišnja građevinska sezona jedna od najvećih u istoriji Novog Pazara. Pa je tako, mnogo je više posla za radnike Vodovoda koji pre postavljanja asfalta rade na zameni vodovodne mreže i uređenju fekalne i kišne kanalizacije. Brničanin dodaje da je sa gradskom upravom potpisano još novih ugovora.

“U izgradnji komunalne infrastrukture ova građevinska sezona je toliko obimna da u istoriji Novog Pazara se nije radilo koliko se radi ove godine. Takođe, JKP” Vodovod i kanalizacija u okviru svih tih radova ima jaku građevinsku sezonu i broj ugovorenih pozicija je čak prešao cifru od 100 gradilišta, od čega smo završili preko 30, a ostali radovi su nam na raspolaganju do kraja građevinske sezone”, rekao je Brničanin.

Radnici Vodovoda su svakodnevno na četiri lokacije u gradu.

“Pored Sutjeske ulice, izvodimo radove još tri pozicije u gradu, u Ulici Ruđera Boškovića, u naselju Šestovski potok I u Ulici Prvog maja, gde se radi krak fekalne kanalizacije I vodovodne mreže”, dodaje Brničanin.

Brničanin najavljuje i skoro postavljanje novih pumpi, koje su stigle u ovo preduzeće.

“Stigle su nam pumpe za obdanište na Šestovu I za Boiserovačku ulicu u Bukrešu, pa ćemo iduće nedelje krenuti u izgradnju objekata za smeštaj tih trafostanica I u obavljanje svih dodatnih radova za njihovo priključenje ”, rekao je Brničanin.

JKP „Vododvod i kanalizacija“ jedno od uspešnijih novopazraskih javnih preduzeća, raspolaže dovoljnim brojem ljudstva i mehanizacije da u ovoj godini završi što veći broj ulica i pripremi ih za druge inftrastrukturne radove.


rtvnp