BEOGRAD – Uprava carina Srbije saopštila je danas da su pripadnici te službe u saradnji sa policijom, otkrili 82 metka u automobilu bugarskih registarskih oznaka tokom kontrole na graničnom prelazu Strezimirovci.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven 3. avgusta na ulazu iz Bugarske u Srbiju a municija je bila sakrivena u vozilu kojim su dva mladića iz Sofije putovala ka Vlasinskom jezeru.

“Na pitanje da li imaju nešto da prijave, 28-godišnji vozač i 24-godišnji suvozač su odgovorili da nemaju ništa jer idu u turističku posetu. Detaljnim pregledom vozila BMW X5, utvrdjeno je da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalaze 32 bojeva metka marke ‘magtech’ kalibra 9 mm, dok je u kaseti iza ručice menjača otkriveno još 50 bojevih metaka marke ‘luger’ 9 mm”, piše u saopštenju.

Navodi se da su u prtljažniku vozila carinici ispod jednog ranca i podnog poklopca otkrili i dva para neprijavljenih registarskih oznaka.

U saopštenju se dodaje da je 28-godišnjak koji je upravljao automobilom potvrdio carinicima da je sve što je otkriveno u automobilu vlasništvo njegovog oca, kao i da je otkrivena municija predata policiji.

Beta