NOVI PAZAR – Jedan od najboljih i najiskusnijih superligaških igrača, Enver Alivodić, uskoro bi trebao da pokača FK Novi Pazar, ekskluzivno saznaje indeksonline.rs

Alivodić je rođen 27. decembra 1984. u Novom Pazaru.

Karijeru je započeo 2001. godine u ekipi Novog Pazara. Nakon debija i dobrih partija u drugom rangu takmičenja, sa 18 godina pozajmljen je Radničkom iz Niša, ali se nakon polusezone vratio u matični klub, tada u srpskoligaškoj konkurenciji. Te godine je izboren povratak u drugi rang, a nakon još jedne odlične godine u toj ligi, prešao je u beogradski Čukarički.

Tokom tri godine na Banovom brdu (2004-07) bio je standardan igrač, da bi se tokom leta 2007. vratio Novom Pazaru. Nakon godinu i po dana je prešao u BSK Borču, klub sa kojim je te godine izborio plasman u Superligu. Nakon dve superligaške godine i odličnih igara (postigao i het trik protiv Inđije u sezoni 2010-11) pronašao je inostrani angažman, od leta 2011. igrao je za kiparski Enosis Neon Paralimni.

U leto 2012. vraća se po treći put u Novi Pazar. Dobrim partijama u jesenjem delu sezone privukao je pažnju mnogih klubova, a u januaru 2013. potpisao je za novosadsku Vojvodinu sa kojom osvaja Kup Srbije te sezone.

Dve sezone nastupao za Njukasl Džetse (2014-16), da bi se nakon avanture u Australiji, vratio u Superligu Srbije i po četvrti put obukao dres Novog Pazara.

U dva navrata nastupao za kruševački Napredak, uz epizodu u grčkom Apolonu, gde se nije najbolje snašao, odigravši samo 28 minuta tokom šestomesečnog boravka u Atini.

Reprezentacija

Za najbolju reprezentaciju Srbije debitovao je 29. januara 2017. u prijateljskom susretu protiv Sjedinjenih Američkih Država (0:0) u San Dijegu, a čak je nosio i kapitensku traku poslednjih pola sata meča.

U tom trenutku Alivodić je imao 32 godine, 1 mesec i dva dana, pa je tako postao najstariji fudbaler koji je kao debitant obukao dres Srbije, nadmašivši Veseljka Trivunovića, koji je 17. novembra 2010. na prijateljskom susretu protiv Bugarske (1:0) u Sofiji imao 30 godina, 10 meseci i četiri dana.