BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je danas posetila deonicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga od 103 kilometra, duž “Koridora 11”, kako bi se uverila da je sve spremno za svečano otvaranje u nedelju.

“Srećna sam, jer rezultatima Ministarstva i svih naših partnera, kompanija i radnika, Vlada Srbije i svi gradjani mogu da budu ponosni, napravili smo moderan auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima”, rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da “Koridor 11” donosi veću bezbednost, jer se zaobilazi Ibarska magistrala, a taj auto-put je važan ;i za medjunarodni tranzitni saobraćaj.

“Nastavljamo gradnju deonice Preljina-Požega i dalje ka Crnoj Gori i BiH, dok na severnoj strani imamo pravac ka Rumuniji”, rekla je Mihajlović.

Najavila je da će polovinom decembra biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, dok će u martu sledeće godine započeti izgradnja od Novog Beograda do Surčina.

“U nedelju ćemo potpisati ugovor sa kineskim partnerima za tu deonicu. Vrednost radova je 70,5 miliona evra i trajaće godinu i osam meseci”, rekla je ministarka.

Ocenila je da je ovo ;”sjajna godina za Srbiju – završavamo odredjene koridore i započinjemo izgradnju novih auto-puteva”.

(Kraj) vuk/ssm

Beta