NOVI SAD – Od 15. do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja “Todo Tango”, održaće se šesti medjunarodni Festival “Novi Sad – tango grad”, a u četiri festivalska dana na šest lokacija biće održano 13 različitih dogadjaja, saopštilo je danas to udruženje.

Iako su pojedini festivalski dogadjaji namenjeni isključivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi dogadjaji otvoreni za javnost su besplatni, piše u saopštenju.U četvrtak će u Galeriji Matice srpske biti održan “Sci Tango”, dogadjaj u kome se govori o spoju nauke i plesa, a ovoga puta, putem interneta direktno iz Atlante, predavanje na temu “Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji” održaće Medlin Hekni (Madeleine E. Hackney) sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta “Emory” u Atlanti (SAD).

Centralni dogadjaj festivala biće koncert u Katoličkoj porti, u petak 16. avgusta sa početkom u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti svetski poznati “Beltango kvintet”, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja.

Njima će se na bini pridružiti argentinski tango maestrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis.

Ovaj koncert, uz podršku sponzora, Novosadjanima zajedno poklanjaju Udruženje “Todo Tango” i fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

U nedelju 18. avgusta, sa početkom u 21 čas, na terasi Petrovaradinske tvrdjave, biće održano plesno veče pod nazivom “Zagrli nebo”, čime će biti završen festival, navodi se u saopštenju.

Održavanje ovogodišnjeg festivala pomogli su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Uprava za Kulturu Novog Sada, “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, OPENS, Kulturni centar Novog Sada, Galerija Matice srpske, Studentski centar Novi Sad, kao i brojni sponzori.

Beta