BEOGRAD – Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da neće igrati u singlu na predstojećem Ju Es openu u Njujorku.

Marej je sinoć igrao prvi meč u singlu, otkako je u januaru podvrgnut operaciji kuka. U prvom kolu Sinsinatija izgubio je od Francuza Rišara Gaskea sa 4:6, 4:6.

Pre tog meča organizatori Ju Es opena tražili su od Mareja da odluči da li će prihvatiti specijalnu pozivnicu za učešće u singlu.

“Nisam mogo da donesem tu odluku pre ovog meča”, rekao je Marej, preneli su britanski mediji.

On je rekao da namerava da igra u dublu i u mešovitom dublu na poslednjem grend slem turniru u sezoni Ju Es openu, koji počinje 26. avgusta.

Marej je u januaru saopštio da mora na operaciju kuka pošto trpi neverovatne bolove i da bi mogao da završi karijeru. Takmičenjima se vratio u junu u dublu na Kvinsu, gde je osvojio turnir sa Špancem Felisijanom Lopesom. Posle toga igrao je na još četiri turnira u dublu.

On je trenutno 324. teniser sveta, a mogao je da iskoristi zaštićeni renking za takmičenje na Ju Es openu.

“Nisam želeo da prihvatim vajldkartu u ponedeljak pošto nisam znao kako ću se osećati posle meča. Takodje, želeo sam da sačekam i vidim kako će biti kada odigram nekoliko mečeva i kako ću se osećati posle njih”, naveo je 32-godišnji Marej.

On je rekao i da bi mogao da igra u singlu na turniru u Vinston-Sejlemu naredne nedelje, a igraće na turniru u Džuhaju i u Pekingu krajem septembra.

Beta