NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat u današnjem su susretu izrazili zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje i mnogih zajedničkih projekata koji su do sada uspešno realizovani.

Kako su ocenili, kulturna razmena je standardno na visokom nivou, a poseban doprinos daje joj Američki kutak koji je krajem prošle godine preseljen u novi, reprezentativan prostor.

Na sastanku je rečeno da američke kompanije u Novom Sadu dobro posluju i da postoji veliki prostor za unapređivanje prilika u oblasti privrede.

Vučević je zahvalio na podršci koju Vlada SAD pruža Srbiji u reformskom procesu, a posebno putem Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i dodao da je Grad Novi Sad uvek spreman da bude ozbiljan partner u tim procesima na lokalnom nivou.

Sagovornici su izrazili nameru da dalje rade na razvijanju prijateljskih veza i realizaciji projekata od opšteg značaja, a posebno je istaknut značaj titula Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture za međunarodnu saradnju i ukupan napredak Novog Sada.

Tanjug