BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od nadležnih službi dobio čvrsta uveravanja i potvrde da niko ne prisluškuje opozicione lidere Dragana Djilasa i Vuka Jeremića.

“Mi ne prisluškujemo Djilasa i Jeremića. Nema takvih mera… Veoma je važno da politički protivnici ne budu prisluškivani. Pratite vi skupove, to je vaš posao, ali nemojte da slušate ljude i da narušavate ničiju privatnost. I dobio sam čvrstu informaciju da se to ne radi”, rekao je Vučić u intervjuu za Televiziju Prva.

On je rekao da su njega prisluškivali godinama i da je on mogao da zaradi milione evra da je tužio državu, ali da on to nikada nije niti će raditi.

Vučić je rekao da su ga optuživali da je razgovarao sa kriminalcima, i da su ga zato prisluškivali, ali da to nije tačno, kao i da nikada nije razgovarao sa pojedinim vodjama navijača Partizana kao što su navodili.

Odgovarajući na pitanje da li policija zna ko je pratio njegovu decu i zbog čega taj čovek nije uhapšen, Vučić je rekao da se zna ko to radi ali da se ne ide na njegovo hapšenje zbog interesa države.

“Ne mogu da srušim odnose sa nekim zemljama i ugrozim interese naše zemlje. Ja moram da štitim ne samo svoju nego i tudju decu”, rekao je on.

Beta