NJUJORK – Izborni štab demokratskog kandidata na američkim predsedničkim izborima Džoa Bajdena saopštio je danas da je televizijski spot predsednika Donalda Trampa dokaz da je on “u panici” i da zna da će ga Bajden “razbiti na izborima”.

Saopštenje je izdato kao reakcija na vest da je Tramp potrošio osam miliona dolara na reklamu u kojoj je glavna tema rad bivšeg potpredsednika na borbi protiv korupcije u Ukrajini.

Kampanja sa reklamnim spotovima, koja uključuje još dva miliona dolara od Nacionalnog komiteta republikanaca, ima za metu demokrate u ključnim američkim okruzima, a dolazi u trenutku kada se Tramp suočava sa istragom koja može dovesti do njegovog opoziva, nakon optužbi neimenovanog uzbunjivača da je Tramp vršio pritisak na ukrajinskog predsednika da istraži Bajdena i njegovog sina Hantera.

U Trampovom spotu ističu se Bajdenovi napori da uslovi pomoć Ukrajini otpuštanjem glavnog tužioca i tvrdi se da je otpušteni tužilac istraživao Hantera Bajdena, prenosi AP.

Tužilac ustvari nije sproveo nijednu veliku antikorupcijsku istragu, zbog čega su međunarodni donatori Ukrajine nezadovoljni, navodi AP.

Agencija dodaje da je zahtevom za smenu tužioca, Bajden predstavljao zvanični stav američke administracije, koji su delili zapadni saveznici SAD i mnogi u Ukrajini.

Tanjug /Foto :Tanjug-AP

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here