NOVI PAZAR – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, u septembarskom upisnom roku na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano je oko 100 studenata. Tako će uključujući junski upisni rok, četrnaesta generacija ove visokoškolske ustanove, koja jesenas započinje školovanje, imati blizu 800 brucoša.

U septembarskom upisnom roku dostignuta je planirana upisna kvota na studijskim programima: softversko inženjerstvo, psihologija i rehabilitacija. U junu su popunjena sva mesta na studijskim programima: arhitektura, vaspitač u predškolskim ustanovama i engleski jezik i književnost.

Na preostalim studijskim programima, gde je konkursom bila ponuđena druga upisna šansa, nisu popunjena sva mesta. Pojedinačno, u pitanju su uglavnom male brojke, ali je činjenica da se najveći broj nepopunjenih mesta odnosi na departmane za matematičke i tehničke nauke. Međutim, zanimljivo je da na Departmanu za tehničke nauke, koji ima 4 studijska programa, posle junskog upisnog roka nije ostalo ni jedno mesto na samofinansiranju.

Svečani prijem studenata prve godine na Državnom univerzitetu biće organizovan 7. oktobra. Nastava za sve godine studija počinje dan kasnije, 8. oktobra.