BEOGRAD – Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj su izdavač i odgovorni urednik dnevnog lista Informer dužni da isplate 200.000 dinara za povredu ugleda i časti predsednika predsednika Dveri Boška Obradovića.Tužba je podneta zbog teksta u kome se Obradović optužuje da je “prodao članove Glavnog odbora Dveri (Draganu) Djilasu” i da je to “deo tajne američke operacije Hologram”, saopštio je danas taj pokret. Kako su Dveri navele, u obrazloženju presude navodi se da informacije u tekstu “nemaju za cilj informisanje javnosti i omogućavanje kritike rada političara, već imaju za cilj tendenciozno omalovažavanje ličnosti tužioca” kao i “stvaranje senzacionalizma, što je suprotno interesu javnosti i podobno za povredu časti i ugleda”.

“Ova presuda je još jedan u nizu dokaza o tome da Informer nije sredstvo informisanja, već propagandno glasilo režima”, istakao je taj pokret.

U obrazloženju se dodaje da su informacije o tome da je Obradović “prodao” članove Glavnog odbora te stranke Djilasu da bi “prećutno podržao izdaju Kosmeta”, “apsolutna neistina, bez ikakvog osnova u realnosti”. Navodi se i da tuženi prilikom postupka nisu imali nijedan dokaz da su objavljene informacije istinite, niti su informacije pre objavljivanja proverene kod najmanje dva nezavisna izvora, kako nalaže Кodeks novinara.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here