Rakovk(Poljska) – Emir Azemović, pazarac, trenutno fudbaler poljskog prvoligaša Rakowa za klupsku stranicu dao je intervju uoči 8.kola PKO Ekstraklase, poljske Superlige u fudbalu.

“Naš cilj će biti da osvojimo tri ligaška boda”, rekao je Emir Azemović pre utakmice.

Emir Azemović pridružio se timu tokom letnih priprema. Kakva su njegova osećanja u vezi s tim?  

–  U Rakovu se osećam jako dobro. Ovde sam već tri meseca i osećam se kao da sam ovde proveo tri godine. Moji suigrači razgovarali su sa mnom od prvog dana i pomagali mi kada nisam nešto razumeo. Znam da će mi tim pomoći kada budem bilo šta tražio – rekao je Crnogorski internacionalac.  

U prethodnoj sezoni Azemović je igrao u srpskom FK Zemun.

Kako kaže, impresioniran je kako Poljaci tretiraju fudbal.  

–  Ekstraklasa je bolja liga od srpske lige u kojoj sam igrao prošle sezone. To je bio jedan od razloga zašto sam odabrao igru ​​u Częstochowa. Kada vidim poljske stadione ispunjene pristalicama koji vole fudbal, to je neverovatno. Impresioniran sam i s našim navijačima koji nas podržavaju u svakom susretu – rekao je 22-godišnjak.  

Ove subote stanovnici Čenstohove suočit će se sa Arkom Gdynijom na utakmici 8. kola PKO Ekstraklasa.  

– U protekle dve sedmice imali smo odlične uslove za trening. Radili smo na elementima koji su trebali poboljšati našu igru. Verujem da ćemo se pokazati u još boljem svetlu nego do sada. Dobro ćemo se pripremiti za ovu borbu, a cilj nam je osvojiti sva tri boda – završio je Emir Azemović.

Rakow se trenutno nalazi na 12.mestu tabele dok je Arka 14.

rakow.com/indeksonline