BEOGRAD – Poljski vozač Robert Kubica rekao je danas da će napustiti ekipu Vilijams na kraju sezone u šampionatu Formule 1.

Kubica se ove godine vratio u Formulu 1, posle osam godina pauze i oporavka od teških povreda koje je zadobio u nesreći na reliju 2011. godine. Posle godina operacija i rehabilitacije, Kubica ima ograničene pokrete desne ruke.

“Radujemo se narednoj godini i razmatram različite mogućnosti. Odlučio sam da posle ove sezone ne nastavim saradnju sa Vilijamsom”, rekao je Kubica, navodi se na sajtu Formule 1.

Upitan da li bi želeo da ostane u Formuli 1, Kubica je rekao: “Naravno, moj odgovor je da, ali ne po svaku cenu”.

On je naveo da mora da uradi ono što će mu vratiti radost trkanja.

“Ova sezona je bila vrlo teška iz ugla nastupa, ali bila je i vrlo zahtevna. Nije lako vratiti se u Formulu 1 posle dugo vremena, posebno ako si u teškoj situaciji. Ali, ipak, moram da zahvalim ekipi na prilici i videćemo šta će budućnost doneti”, naveo je on.

Direktorka Vilijamsa Kler Vilijams zahvalila je Kubici na napornom radu i navela da poštuje njegovu odluku da napusti ekipu na kraju sezone.

Kubica je ove sezone osvojio jedini bod za Vilijams u šampionatu Formule 1.

Njegovim odlaskom ostaje upražnjeno mesto u ekipi Vilijamsa, za koji će i naredne voziti Džordž Rasel.

Mediji spekulišu da je jedan od kandidata rezervni vozač Vilijamsa Nikolas Latifi, koji je trenutno drugoplasirani u šampionatu Formule 2. Takodje, pominje se i Niko Hulkenberg.

Beta