NOVI PAZAR – Omladinski košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas centra Boža Đumića, nisko krilo Aleksu Novakovića i beka Adija Zahiragića, koji su pojačali tog predstavnika Srbije u regionalnoj ABA 2 ligi.

“Tek juče smo odradili prvi zajednički trening, a neke igrače sam već znao. Ostaje da vredno radimo i što bolje se spremimo za početak sezone. Igraćemo Košarkašku ligu Srbije i ABA 2. Biće teško, tu su putovanja, ali verujem da ćemo uz veći broj igrača to uspeti da iznivelišemo”, rekao je 27-godišnji Đumić.

On je nekadašnji košarkaš Partizana, koji je prošlu sezonu proveo je u makedonskoj Blokotehni iz Đevđelije, a igrao je i Afričku ligu za Feroviario de Beiru iz Mozambika.

Novaković ima 23 godine, a u Novi Pazar je stigao iz zemunske Mladosti.

“Hemija je tu. Kompletirali smo sastav i spremni smo da se borimo za vrh tabele na oba fronta. Publika u Pazaru je fenomenalna, bio je doživljaj igrati prošle sezone u sjajnom ambijentu. Za momke mojih godina ili mlađe, to je veliko iskustvo”, naveo je Novaković.

Zahiragić (24) je reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je donedavno nosio dres sarajevskih Sparsa.

“Trebaće malo vremena da se uklopimo. Mislim, ipak, da ćemo dosta toga nadoknaditi energijom, pogotovo na domaćem terenu. Bitan je start u oba takmičenja, odrediće nam dalji put. Imamo još oko 20 dana, nadam se da ćemo ih iskoristiti na najbolji način. Trebaće nam i malo sreće za dobar rezultat, ali imamo kvalitet”, ocenio je Zahiragić.

Novi Pazar će sezonu započeti 2. oktobra u Nikšiću, kada će u prvom kolu ABA 2 lige gostovati ekipi Sutjeske.


rtvnp