NOVI PAZAR – I zvanično je počela rekonstrukcija Hale sportova “Izudin Šušević” kod Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Radove finansira turska Douš grupa sa 2 miliona eura, a kompletna rekonstrukcija stare hale biće završena za osam mjeseci.

Realizacija ovog važnog projekta sportske infrastrukture dogovorena je prilikom poslednje posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kaže prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac. Biševac je prilikom obilaska radova na dvorani izrazio veliku zahvalnost predjsedniku Erdoganu i bratskom narodu Turske zbog podrške i realizacije velikih projekata u Novom Pazaru i Sandžaku.

Politika stvaranja prijateljstava koju vodi grad Novi Pazar rezultira upravo ovakvim projektima, kaže gradonačelnik. On dalje dodaje da će rekonstrukcijom dvorane, Novi Pazar dobiti još jedan savremen i funkcionalan sportski objekat.

Grad će tako učvrstiti svoju poziciju u samom vrhu gradova u Srbiji koji imaju razvijenu i zaokruženu sportsku infrastrukturu.

Četiri novopazarska kolektiva u elitnim ligama treniraju i svoje mečeve igraju u SSU “Pendik”, što je veliko opterećenje. Rekonstrukcijom ove dvorane stvoriće se daleko bolji uslovi za rad I napredak.

Izvođači radova uvjeravaju da će uprkos kompleksnim i sveobuhvatnim radovima rokovi biti ispoštovani.

Turski konglometar Duoš grupa koja je finansijer ovih radova, glavni je sponzor košarkaške Evrolige. Douš je jedan od tri najveća turska privatna konglometra, a kompanija pokvira razne industrije – bankarsku, automobilsku, građevinsku, energetiku, turizam, prehranu i medije.