VALJEVO – Policajac V. Ž. (42) iz Mionice, optužen je za obljubu nad detetom mlađim od 14 godina. Više javno tužilaštvo u Valjevu protiv policajca je podiglo optužnicu, zbog nedozvoljenih polnih radnji nad 13-godišnjakinjom, školskom drugaricom njegove ćerke!

U istrazi, policajac se, saznajemo nezvanično, branio ćutanjem, a suspendovan je s posla do okončanja sudskog postupka, za delo za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora. Prema optužnici, saznajemo, on je od marta do sredine juna ove godine, kada su ga kolege uhapsile, s devojčicom stupio u kontakt, te je koristeći njenu emocionalnu nezrelost sa njom stupio u seksualne odnose. Devojčica je u istrazi tvrdila da je policajac na to nije prisiljavao i da smatra da se u njega zaljubila.

Očigledno je policajac iskoristio nezrelost devojčice, čiji su roditelji razvedeni, pa je s njom uspostavio kontakt preko svoje ćerke, s kojom se družila – saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi. – Više puta dolazio je po devojčicu svojim automobilom, odlazili su u druga mesta, gde su imali seksualne odnose.

Devojčica živi sa majkom koja radi drugu smenu, pa je često sama kod kuće, što je policajac takođe koristio. Sve je, inače, otkriveno kada je majka devojčice u njenom mobilnom telefonu otkrila nedovosmislene intimne poruke koje je razmenjivala sa policajcem.


novosti.rs