NOVI PAZAR – Direktor policije Vladimir Rebić sastao se danas sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru i sa predstavnicima protesta koji se održao u subotu u ovom gradu.

Na sastanku se pored slučaja prebijanja Edina Hadžovića od strane pripadnika Interventne jedinice policije govorilo i o pritužbama građana na rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova PU u Novi Pazar.

„Spremni smo da štitimo sve građane, bez obzira na bilo koju pripadnost. Započeli smo predviđene procedure i tužilac je upoznat. On će (tužilac), siguran sam, u narednih nekoliko dana dati konkretne naloge policiji i doneti odluku o tome da li je došlo do prekoračenja fizičke snage“, rekao je Rebić.

On je naglasio da je siguran da, ukoliko je i bilo nepropisnog postupanja policijskog službenika, on nije bio verski ili nacionalno motivisan.
Načelnik PU Rešad Džanković je pozvao građane da veruju svojoj policiji i ne reaguju na „nepravilne načine, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija“.

Podsećamo, više od sto građana protestovalo je u nedelju u centru Novog Pazara zbog policijske torture koju je doživeo Edin Hažović iz tog grada.

Protestanti su nosili parole, pravda za limara, mi vas plaćamo vi nas bijete, stop batinašima, tortura, nismo stoka da nas bijete a među njima i transparent za nedavno poginulog studenta iz Novog Pazara u Beogradu Ernada Bakana.

Među protestantima su bili i čelnici više nevladinih organizacija iz tog grada kao i porodice ranije zabeleženih slučajeva.

Protest je prošao mirno i bez incidenata a organizovan je putem društvenih mreža.