BANJALUKA – Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu protiv Srđana Boškova, Naila Kape i Amera Isakovića, zbog krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje i prometa droga.

Na teret im se stavlja da su dela počinili od početka 2018. godine do marta 2019. godine.

U optužnici stoji da su drogu prodavali i deci i stavljali im na raspolaganje prostorije za konzumiranje marihuane i spida, te organizovali žurke na kojima su im to omogućavali.

Boškov je optužen da je angažovao Kapu i Isakovića radi dalje prodaje, a njih dvojica su zajedno organizovali žurke u jednom stanu u Banjaluci.

– Osumnjičeni Isaković i Kapo zajedno su organizovali žurke za više lica u stanu na kojima su omogućavali deci i većem broju osoba da konzumiraju marihuanu i spid. Stavljali su ih na sto tako da su svi koji su bili na žurkama konzumirali, tako što su pušili džointe u kojima je bila umotana marihuana i ušmrkavali spid – navodi se u optužnici.

Trojka je, zajedno sa još nekoliko osoba, uhapšena u junu ove godine u akciji kodnog naziva “Klub” koju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.


Novosti.rs