NOVI PAZAR – Atletičarka Novog Pazara Teodora Simović i Kenijac iz užičke Mladosti Stenli Kipruto pobednici su današnjeg prvog Pazarskog polumaratona.

Simović je slavila medju 23 polumaratonke vremenom od jednog časa i 17,12 minuta, ispred 9,27 minuta sporije Biljane Kiradjijeve iz zrenjaninskog kluba AS023 i članice Crvene zvezde Nevene Jovanović sa 1:30,20.

“Ponosna sam na polumaraton u mom gradu, svaka čast organizatorima. Publika je bila sjajna, podržavali su sve takmičare na stazi”, rekla je Simović.

U konkurenciji 100 polumaratonaca, pobednik Kipruto prešao je stazu za 1:10,40 časova, dok su drugo i treće mesto osvojili Milan Mitrović iz užičke Mladosti sa 1:13,26 i Apatinac Djuro Borbelj sa 1:14,55.

“Bila je jaka trka. Odlično sam se osećao na stazi, oko koje je bilo mnogo ljudi. Pokušaću da sledeće godine budem brži”, kazao je Kipruto.

Grad Novi Pazar bio je generalni pokrovitelj manifestacije, koja je okupila i 159 trkača i 60 trkačica na stazi dugoj pet kilometara.

“Najveće je zadovoljstvo kad su posle trke svi učesnici zadovoljni. Organizatori su uradili veliki posao. To nam je i bio glavni cilj, da se svi ovde lepo osećaju i da budemo dobri domaćini”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je istrčao deonicu od pet kilometara.

Organizatori prvog Pazarskog polumaratona bili su gradski Sportski savez i Atletski klub Novi Pazar.

Beta