NOVI PAZAR – Svi znamo da o ljudima mnogo mogu reći i neke najčudnije stvari, a nova studija je došla do zaključka da naši hobiji govore mnogo o tome kolika je verovatnoća da ćemo prevariti partnera.

Tačno 2.000 žena učestvovalo je u istraživanju web stranice Illicit Encounters, online mreže za upoznavanje ljudi, a jedan hobi je bio najzastupljeniji kod žena koje su varale.

Učesnici su upitani da li se bave nekim sportom ili drugim hobijem najmanje dva sata nedeljno otkako su započeli neku aferu. Ogromnih 1.168 ispitanih iz 2000. godine imalo je isti odgovor, čineći nas sumnjičavim prema ženama koje se bave, verovali ili ne, jogom.

Čak 78 posto žena koje se bave jogom priznalo je da im je ovaj hobi poboljšao seksualni život, a oko 52 posto žena koje su rekle da se bave ovom aktivnošću su u nekom trenutku života prevarile svoje partnere.

Takođe, izgleda da ljudi koji imaju afere isto tako vole bežati od svojih problema trčanjem koje je zauzelo drugo mesto na ovoj listi s 20 posto, dok je tenis na trećem mestu.

Na odlazak u teretanu otpada sedam posto, dok se tri posto odlučilo za bavljenje plivanjem, biciklizmom i dva posto ostalim aktivnostima. U anketi se navodi i to kako je čak 12 posto ispitanika reklo da je izabralo da se bavi nekim hobijem samo kako bi provodilo manje vremena s partnerom.

Od ukupnog broja anketiranih, njih 26 posto je htelo isprobati nešto novo, dok je 21 posto njih tražilo povećanje samopouzdanja, a 17 posto je želelo upoznati nove ljude, piše Evoke.

Zanimljivo je da je na deset posto ispitanika uzicao njihov novi ljubavnik ili ljubavnica, a samo osam posto ih je htelo smršati. Oko šest posto se pokušalo novim hobijem oslobađati stresa.


indeksonline.rs/klix.ba