BEOGRAD – Vlada Srbije opredelila je danas, na osnovu procene lokalnih samouprava, dodatnih 10 miliona dinara za otklanjanje posledica poplava i grada prošle godine.

Dodatna sredstva su opredeljena zbog obima i složenosti poslova u otklanjanju posledica poplava, dalje izrade potrebne projektne dokumentacije i nepredviđenih i dodatnih radova koje je neophodno izvesti, saopštila je Vlada Srbije.

Kako je saopšteno, ova sredstva biće upućena lokalnim samoupravama koje su u obavezi da radove završe u propisanom roku, do 31. decembra 2019. godine.

Dodatna sredstva su, kako se navodi, opredeljena u okviru državnog programa obnove objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, oštećenih ili porušenih usled dejstva poplava i grada u maju i junu 2018. godine.

Na današnjoj sednici Vlade Srbije uvojena je Odluka o obrazovanju Odbora za praćenje realizacije Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja, kojim će predsedavati direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Tanjug