BEOGRAD – Policijska uprava za grad Beograd saopštila je danas da joj se ;obratilo 13 ljudi koji su prijavili da su bili fizički napadnuti ;tokom sinoćne promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Sinoć je ispred galerije “Progres” u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu došlo do verbalnog sukoba i fizičkog guranja izmedju aktivista Saveza za Srbiju (SzS) i Srpske napredne stranke (SNS), tokom promocije Vesićeve knjige.

Policija je navela da su napade prijavili deset pristalica Srpske napredne stranke i trojica aktivista Saveza za Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, policija je o svemu odmah obavestila nadležno tužilaštvo, kojem će biti dostavljen izveštaj na dalje odlučivanje.

Tokom sinoćne promocije Vesićeve “Knjige o Beogradu” u galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici došlo je od koškanja i medjusobnog vredjanja izmedju aktivista Srpske napredne stranke i Saveza za Srbiju koji su istovremeno organizovali izložbu “Vesiću, gde je sad moj Beograd?”.

Nakon što su obe strane medjusobno razmenile uvrede, u jednom trenutku došlo i je do fizičkog guranja aktivista SzS-a i SNS-a, a situacija se nakon kraćeg vremena smirila.

Po završetku promocije došlo je ponovo do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbedjenja i aktivista Saveza za Srbiju koji su potom “jurili” zamenika gradonačelnika dok je išao ka službenom automobilu.

Beta