BEOGRAD – Svečana promocija i prijem u radni odnos 677 polaznika devetnaeste i dvadesete klase Centra za osnovnu policijsku obuku, održana je na platou ispred Palate Srbija.Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je tom prilikom da 42.000 ljudi u sistemu MUP-a brine o bezbednosti gradjana i istakao da je naročito ponosan šte se medju 377 novih kolega nalazi i 145 devojaka.

On je podsetio da je policija ove godine zaplenila rekordnih 5,4 tone narkotika, razbijeno je 19 kriminalnih grupa i uhapšeno 110 odoba, a kako je dodao, MUP nastavlja da se neprestano bori protiv korupcije i time jača položaj države. Od kada je on ministar u radni odnos primljeno je, kaže 3.700 novih pripadnika MUP-a.

Od ponedeljka još 423-oje mladih započinje obuku u Sremskoj Kamenici, a do kraja godine, najavio je ministar, u MUP-u će se zaposliti još 600 osoba.

U ime polaznika prisutnima se obratila najbolja u 20. klasi Marija Filipović koja je obećala da će ona i njene kolege pošteno i časno služiti Srbiji i njenim gradjanima.

Polaznici obuke izveli su i pokazne antiterorističke vežbe.

Svečanosti su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, ministri Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin i Branislav Nedimović kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Beta