BANJALUKA – Sudjenje Suzani Radanović, majci ubijenog mladića Davida Dragičevića, za narušavanje javnog reda i mira u Banjaluci, odloženo je danas za početak decembra ove godine.

Suzana Radanović pojavila se danas u Osnovnom sudu Banjaluka, gde je trebalo da bude saslušana povodom prijave Policijske uprave Banjaluka da je 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine prekršila javni red i mir.Branilac Suzane Radanović, advokat Milan Malešević rekao je da pretres na sudu danas nije otvoren, jer je tražio izuzeće zastupnika MUP RS, zbog čega je sud morao prekinuti postupak.

Malešević je pojasnio da je MUP RS kao svog zastupnika poslao policajca Miloša Jocića koji je “potezao oružje” tokom sukoba policije sa gradjanima Banjaluke 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine i parku “Petar Kočić”.

Tada je došlo do fizičkog obračuna jednog broja gradjana i policajca Jocića, a advokat Malešević je pred Sudom istakao da je situacija tada bila napeta, da je Jocić tada “možda zadobio i povrede, jer mu je bila pocepana uniforma”.

Suzana Radanović rekla je da je došla u situaciju da se brani, jer je na Trgu Krajine nosila sliku svog ubijenog sina, dok dok ubice i dalje šetaju gradom.

“Branim se jer sam stajala sa jedinim oružjem koje imam, slikom svog deteta, a ubice, nalogodavci, saučesnici i dalje šetaju gradom. Istraga ne postoji. Istrage nema. Postoji samo sudski proces protiv majke”, kazala je Radanović.

Dodala je da uopšte ne za šta je tereti policija i zbog čega nastavljaju da je maltretiraju.

“Ovaj današnji dan je sramota države. Dotakli smo dno”, istakla je Radanović.

Policijska uprava Banjaluka podnela je prekršajnu prijavu Radanovićevoj za remećenje javnog reda i mira na Trgu Krajine 25. decembra prošle godine.

Tog dana, policija je na Trgu prvo uhapsila Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, a nakon toga je privedena i Davidova majka Suzana, koja je sa slikom ubijenog sina prilazila policajcima, medju kojima je bilo i specijalaca.

“Za koga radiš, za narod ili za mafiju? Zar moje dete nije vredno? Imaš li majku, imaš li majku, pogledaj ovu sliku”, pitala je tada Suzana policjace. Policija je tražila da se udalji od njih, a ona je sa Davidovom slikom prišla jednom od policajaca i rekla: “Pogledaj šta si ubio, ti i tvoji. Produžena ruka Lukača i mafije. Pobićete mi familiju, to vam je cilj…”.

Tog dana desio se i sukob policije i gradjana, a potom je MUP RS zabranio okupljanje na Trgu Krajine članovima grupe “Pravda za Davida”, iako o tome ni do danas ne postoji zvaničan akt.

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci danas se okupilo i nekoliko desetina gradjana, kako bi podržali majku ubijenog Davida Dragičevića.

David Dragičević otet je 18. marta 2018, potom mučen i ubijen, a njegovo telo pronadjeno je 24. marta 2018. na uščću Crkvene u Vrbas.

Njegovi roditelji tvrde da su u ubistvo mladića umešani i brojni pripadnici MUP RS.

Beta