BEOGRAD – Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je S. P. (53) iz Beogada koji se, za sada, sumnjiči da je svoju preminulu majku (87) zakopao u garaži u beogradskom naselju Dedinje, kako bi prikrio njemu smrt i nastavio da prima penziju od preko 1.000 evra.

U toku je obdukcija koja treba da utvrdi uzrok smrti žene, odnosno da li je umrla pridornom ili nasilnom smrću i opredeli dalji tok istrage, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Osumnjičeni će sutra biti priveden na saslušanje u tužilaštvo povodom sumnje da je izvršio krivična dela nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Slavica Jokić Janković.

Za sada se sumnja da je S. P. želeo da prikrije činjenicu smrti i nastavi da uzima majčinu penziju, a da je ona umrla prirodnom smrću.

U slučaju da obdukcija pokaže žena preminula nasilnom smrću – da je ubijena, slučaj će biti prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu.

Ovaj bizaran slučaj prijavila je Slobodanova bivša supruga, koja je prema pisanju medija, došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla S.P. kako u garaži kopa rupu.

Tanjug