BEOGRAD – Javnost je zgrožena dešavanjima u rijalitiju “Parovi” na TV Hepi sa nacionalnom frekvencijom, koji je prenošen uživo u programu, a na osnovu kojeg se može zaključiti da je pred kamerama došlo do oralnog zadovoljavanja jednog od učesnika.

Urednik te televizije Milomir Marić rekao je novinarima da im se “to učinilo”. Iz REM-a najavljuju da će pokrenuti postupak.

“Nisam gledao, ne znam šta vi pričate, to se vama učinilo… Ma ne to se vama pričinilo, to je moj komentar. Niko to nije video osim vas”, rekao je Marić za Blic.

Voditeljka “Parova” je rekla da će televizija utvrditi da li je do sporne situacije zaista došlo, a učesnik rijalitija i akter ovog događaja kaže da je u pitanju samo šou i da je sve bila simulacija.

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić kazala je da će to regulatnorno telo pokrenuti postupak protiv TV Hepija, ali da je upitno da li će i kada biti izrečene mere, jer nema hitnog postupka.

“Mi smo već jednom zabranili program televiziji Hepi na 24 sata zbog neprimerenog sadržaja, ali to očigledno nije urodilo plodom. Dok se REM-u ne dozvoli da sam naplaćuje kazne ništa se neće promeniti. Takav je princip i u zemljama regiona, gde su kazne za televizije i po 300.000 evra. To su kazne koje ozbiljno mogu da uzdrmaju budžet televizije i sankcionišu je da ne ponavlja neprimeren sadržaj. Dok kod nas samo šaljemo hiljade prijave, ali se ništa ne dešava. U zakonu to mora da se promeni, jer TV industrija može da se dovede u red samo ako ih udarite dobro po džepu”, kazala je Zekić.


Blic/N1