NOVI PAZAR – Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća, dr. Jasmina Curić i predsednik Udruženja privrednika Sakarije Özkan Pınar potpisali su u Novom Pazaru Protokol o saradnji kojim se obezbjeđuje podrška sandžačkim studentima koji školovanje nastavljaju na univerzitetima u Sakariji.

Protokolom je predviđeno da Bošnjačko nacionalno veće svake godine putem konkursa odredi svršene srednjoškolce koji će svoje školovanje nastaviti na univerzitetima u Sakariji, a Udruženje privrednika će za njih obezbediti stipendiju, smeštaj i kurs turskog jezika.

Stipendije koje bude obezbedilo Udruženje privrednika Sakarije trajaće tokom celokupnog procesa obrazovanja, a jedan od uslova je da student prethodno nije bio korisnik programa stipendiranja Republike Turske.

Udruženje privrednika Sakarije je organizacija koja okuplja najuticajnije privrednike ove oblasti koja spada u najrazvijenije regije u Turskoj.

Članovi ove organizacije su prethodnih dana bili gosti BNV-a te učestvovali na privrednom forumu Sandžak-Sakarija 2019 koji je okupio oko stotinu preduzetnika iz Sandžaka i Sakarije.

Saradnju između Sandžaka i Sakarije iniciralo je Bošnjačko nacionalno veće sredinom ove godine, a pored privrede i obrazovanja planirano je da se saradnja proširi i na oblast kulture.