TUTIN – Danas, 17.11.2019. godine u tutinskom naselju Kleče, upriličeno je polaganje kamena temeljca za izgradnju džamije. Svojim prisustvom muftija sandžački mr. Senad ef. Halitović, zamenik muftije mr. Muhamed ef. Demirović, predsednik opštine Kenan Hot sa saradnicima, direktor Sinan begove medrese Haris Holić, imami tutinskog medžlisa, brojne džematlije i meštani, te brojni drugi ugledni građani Tutina i Sandžaka uveličali su ovaj poseban dan.

Ašere je na početku proučio imam Asmir ef. Mušović, a ispred Odbora medžlisa IZ-Tutin, skup je poselamio i poželio dobrodošlicu glavni imam Faruk ef. Imamović, koji je između ostalog ukazao na vrednost i deredžu graditelja džamija kao i onih koji delimično učestvuju u njihovom podizanju.

Muftija Halitović je kroz kur’anske ajete i hadise Poslanika a.s. govorio o vrednosti gradnje džamija i naveo kategorije njihovih graditelja.

Zamenik muftije mr. Muhamed ef. Demirović proučio je dovu za hairli početak, a nakon toga uslijedilo je postavljanje kamen temeljca i svečani ručak za sve prisutne goste.